Puromuz2.com: Aromalı Puro Satın Al

0 Comments

Puro seçiminiz, yakışınız, muhtevaişleminiz ve keyfine vardığınız bütün tatlar tamamen size özeldir. Fakat tekrar de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu tasarmda günün her saatinde muhtevameyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize göre, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Ika Il prodüksiyonı Karayip purolarda muhtevameden önce nemliliğini yoklama geçirmek gerekir. Bu Toscanello muhtevain muteber değil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı rutubet oranlarında muhtevameyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da sınama semtılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken dirimsel bir nizam var. Puro sadece amma sadece kokusuz coşkunlukle yakılır! Puro her devran ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabilinden işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro dikkat ve alaka ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde andıran. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken kıvılcım puroya dikme dokunma etmemelidir. Ateşin maviliği purodan az buçuk uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her tarafı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemlemini sarrafiyeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 mertebe eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemlemi yaparken bütün ayağın bedel yanması gerektiği muhtevain puroyu aynı zamanda intizamlı bir şekilde 360 mertebe döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına tabii alevli çakmalara göre az buçuk elan uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu stil çakmaklar çok zorludür ve fazla andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma işlemlemi tabii alevli çakmaklarla, az buçuk devran alabilir. Bu müddet size zaman kaybı kabilinden haneükebilir amma puro dayanç ve çalışma ister. 5- İyi Yandığını Denetçi Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma işlemleminden sonrasında huysuz çevirip didarünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya uçukçe esir üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün bukanak kıpkırmızı ise yakma işlemlemini sarrafiyearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her tarafı tam yanmamışsa, yani bütün bukanak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu kenarınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki önemsiz nefes elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış kol da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Kolayçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz muhtevaime anık. Evet ya siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı muhtevailmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azcaından 40 saniye bekleyivermek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabilinden muhtevameye çkızılışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı muhtevaimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hoppadak hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı muhtevameye devam ederseniz, puro o denli elemlaşır ki hiç muhtevailemeyecek duruma gelebilir. ıvır zıvır bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Duman uçukçe ağıza doldurulur ve zevk azrailların dumanla ihtarlmasına cevaz verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca dikkat gösterdiğinizin bir işlemaretidir. Sönen puronun küllerini milimi milimine temizleyin. Bunun muhtevain kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri milimi milimine temizlediğinizden güvenli olduktan sonrasında puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim muhtevatiğim Toscanello muhtevain gene yakma dert örgütleme etmez. Fakat mülkiyet prodüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda dokunaklılık hissedeceğinizi belirtmek isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta elan uzun bir müddet üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve nasıl şense olan 2 nizamı medlulız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın âlemın hararet ayarıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız âlem sıcaklığının 16 ila 18 mertebe beyninde evetğundan güvenli olmanız gerekiyor. Mekân içinde bu sıcaklığı yakalamanız nispeten zordur. Bu yüzden âlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzum yoktur. Ama zahir eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama âlemını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda hiçbir dert ile karşılaşmazsınız. Saklama âlemı sıcaklığında köken dert âlemın soğuk değil fazla sıcak olmasıdır. Çünkü saklama âlemı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile karşılaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama âlemının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer fazla kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Kuşkusuz rutubet saklama âlemı sıcaklığına göre değiş tokuş gösterecektir ve bu yüzden de saklama âlemı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde nanay ise herhangi bir esir geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta esir geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama âlemının esir geçirmemesi ve buna bandajlı olarak da kutu muhtevaindeki rutubet ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak muhtevain anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı esenlayacak nasıl esir geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En esen humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları nasıl esir geçirmedikleri muhtevain sair rakiplerine majör ayrım atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Etiketler: , , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.