Puromuz2.com: Kaliteli Puro Satın Al

0 Comments

Puro seçiminiz, yakışınız, bâtınmeslekiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar ağız ağıza size özeldir. Ancak gine bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç nokta var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazgımda hasetn her saatinde bâtınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Etme Aşiret inşaatı Karayip purolarda bâtınmeden önce nemliliğini kontrol eylemek gerekir. Bu Toscanello bâtınin meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı nem oranlarında bâtınmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak biraz da deneyim kenarılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken önemli bir şart şurt var. Puro yalnızca fakat yalnızca kokusuz coşkunlukle yakılır! Puro her hin evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kadar koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişik ve alaka lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde yaklaşan. Emniyetli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken flama puroya dikme bahsetme etmemelidir. Ateşli maviliği purodan biraz uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yöreı kırmızıya döndüğünde kızartma mesleklemini serardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 nokta eğimle, aleve tam bahsetme etmeyecek şekilde tutun. Bu mesleklemi yaparken bütün ayak tabanığın müsavi yanması gerektiği bâtınin puroyu aynı zamanda mazbut bir şekilde 360 nokta döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara gereğince biraz daha uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu tempo çakmaklar çok korkunçdür ve bir tomar yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma mesleklemi doğal alevli çakmaklarla, biraz hin alabilir. Bu süre size çağ kaybı kadar boşlukükebilir fakat puro götürüm ve mesai lüzum. 5- İyi Yandığını Denetçi Etme Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma meslekleminden sonra zıt çevirip vecihünüze biraz yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya belli belirsizçe gökyüzü üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün bacak kıpkırmızı ise yakma mesleklemini serarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yöreı tam yanmamışsa, yani bütün bacak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu munsapınıza götürün. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçük nefes daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış parti da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yumuşakçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz bâtınime anık. Peki evet siz anık mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkara çıkara bâtınilmeli. Alacağınız her nefes ortada en azından 40 saniye memul etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kadar bâtınmeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı bâtınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da vakit kaybetmeden hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı bâtınmeye devam ederseniz, puro o derece kırıcılaşır ki hiç bâtınilemeyecek duruma gelebilir. önemsiz bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Duman belli belirsizçe ağıza doldurulur ve tat müşteriların dumanla ikazlmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıanaçın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az ilişik gösterdiğinizin bir meslekaretidir. Sönen puronun küllerini evire çevire temizleyin. Bunun bâtınin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri evire çevire temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim bâtıntiğim Toscanello bâtınin yeniden yakma sıkıntı oluşum etmez. Ancak aşiret inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda acılık hissedeceğinizi kesmek isterim.

Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 yıl hatta daha uzun bir süre üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesinlikle şgeri olan 2 şart şurtı medlulız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın hararet ayarıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 nokta ortada olduğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Aşiyan ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lazım yoktur. Ama elbet şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama düzlemını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sıkıntı ile zıtlaşmazsınız. Saklama düzlemı sıcaklığında esas sıkıntı düzlemın itici bileğil bir tomar sıcak olmasıdır. Çünkü saklama düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile zıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise saklama düzlemının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir tomar kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbette nem saklama düzlemı sıcaklığına gereğince trampa gösterecektir ve bu yüzden bile saklama düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde nanay ise rastgele bir gökyüzü geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta gökyüzü geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama düzlemının gökyüzü geçirmemesi ve buna ilişkilı olarak da kutu bâtınindeki nem ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak bâtınin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı katkısızlayacak kesinlikle gökyüzü geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En oflaz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kesinlikle gökyüzü geçirmedikleri bâtınin özge rakiplerine mehabetli nüans atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Etiketler: , , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.